Milyen ékszert viseljünk?

Az ékszerek mindennapjaink fontos tartozékai. Legyen az egy fülbevaló vagy egy szép nyaklánc, az külsőnket csak előnyösebbé teheti. De hogy az valójában a külsőnket ékesítse, a legmegfelelőbbet kell kiválasztanunk.
Nagyban befolyásolja a választást az, hogy milyen alkalomra akarjuk viselni. Továbbá befolyásolja a választást, hogy kerek vagy hosszúkás az arcformánk, milyen a frizuránk, a szemünk színe, stb.

Ezüst nyaklánc Ezüst nyaklánc Ezüst nyaklánc

Most lássunk egy néhány példát:

 • Szív alakú arc:
  Legelőnyösebb ilyen esetben a könnycsepp vagy trapéz alakú fülbevaló viselése. Így kerül ellensúlyozásra az arc keskenyebb része is.
  Szív alakú arcnál előnyösebb rövid vagy tejesen nyakra igazodó nyakláncot választani. De ha a hosszabbakat szeressük, akkor válasszuk az olyanokat, amelyeket többször a nyak köré kell tekerni. De azt is úgy tegyük, hogy az egyik sor rövidebbre legyen tekerve.
 • Hosszúkás arc:
  A hosszúkás arcú embereknek a rövid, kerek alakú fülbevalók állnak jobban, a nyakláncok terén is a rövidebbek közül válasszunk, azok előnyösebbek az archoz.
 • Kerek arc:
  Ha kerekebb arcunk van, akkor bátran hangsúlyozhatjuk azt hosszúkás, vékony fülbevalóval és hosszabb nyakláncokkal.
 • Ovális arc:
  Akinek ovális az arca, az bátran viselhet hosszúkás és kerek fülbevalót egyaránt. Nyugodtan válogathat a nyakláncok és fülbevalók formáiban is. Lehet az karika vagy más alak is.
 • Szögletes arc:
  A szögletesebb arcú hölgyeknek előnyösebb a kerek fülbevaló. Ugyanúgy válaszunk nyakláncot is. Előnyben a kerek formájú nyakláncok, pl. a gyöngysorok.