Férfi nyakláncok története

Már említettük azt, hogy nemcsak a hölgyek szeretik a nyakláncokat. Ez igaz. A férfiak is nagyon szívesen viselnek ékszereket, többek között nyakláncokat.
A kutatók véleménye szerint már az ősi sumer civilizációkban is viseltek a férfiak nyakláncokat. Már ekkor kezdték megmunkálni az aranyat, ezüstöt és más nemesfémeket.
Ezeket, a tárgyakat ma a múzeumok őrzik. Nagyon elterjedt volt a férfiak körében a laposra veret nemesfémből készült ékszerek és nyakláncok.
De nemcsak az amerikai őslakosok viseltek ilyen jellegű nyakláncokat. Az egyiptomi birodalom férfi lakosai is nagyon szerették az ékszereket. Ez az ásatások során derült ki. Nagyon közkedveltek voltak a nagyméretű vastag ékszerek.
A férfi nyakláncviselés a későbbi idők során sem szűnt meg, sőt kibővült más ékszerekkel. A férfi ékszerek kiegészítői még a karórák, amelyek szintén nagyon változatos formában és méretben kaphatóak.
A férfiaknak, ugyanúgy, mint a hölgyeknek a nyakláncok ruha kiegészítőként szerepelnek. Viselésükkel szebbnek és vonzóbbnak érezhetjük magunkat. S tudjuk azt, ha külsőnkkel elégedettek vagyunk, akkor a magánéletünk és munkánk területén is jeleskedni fogunk. Tehát az ékszereknek, pontosabban a nyakláncoknak több előnye is van. Így volt ez régen is és napjainkra csak tovább fejlődött.
A legelterjedtebb férfinyakláncnak az ezüstből készült nyakláncok tekinthetőek. Olcsóbb, mint az arany és nagyon sok formában és méretben kapható. Nem utolsósorban pedig nagyon mutatós.

Ezüst nyaklánc